Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

CHI NEI TSANG ABDOMINAL MASSAGE


Το Chi Nei Tsang είναι μια ολιστική προσέγγιση στη θεραπευτική τεχνική μάλαξης. Εννοιολογικά σημαίνει "Δουλεύοντας με την ενέργεια των εσωτερικών οργάνων" ή "Μετασχηματισμός της ενέργειας των εσωτερικών οργάνων". Οι θεραπευτές του Chi Nei Tsang δουλεύουν στην κοιλιακή περιοχή με βαθιά, απαλά και ήπια αγγίγματα με στόχο να εκπαιδεύσουν τα εσωτερικά όργανα να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο εκτονώνονται συναισθηματικά φορτία που έχουν συσσωρευτεί στα αντίστοιχα εσωτερικά όργανα. Παράλληλα ευεργετούνται και άλλα συστήματα του σώματος όπως το πεπτικό, αναπνευστικό , καρδιαγγειακό, λεμφικό, νευρικό, ενδοκρινικό, ουροποιητικό, αναπαραγωγικό και μυοσκελετικό.


Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε πει ή ακούσει εκφράσεις του τύπου "δεν μπορώ να το χωνέψω", "μου κάθισε στον οισοφάγο"... Απ' αυτές τις λαϊκές εκφράσεις μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα πόσο στενά είναι συνδεδεμένα τα συναισθήματά μας με τα εσωτερικά όργανα του σώματός μας. Στομάχι, συκώτι, χολή, σπλήνας, νεφρά, έντερα είναι τα όργανα εκείνα στην κοιλιακή περιοχή που αποθηκεύουν και συσσωρεύουν οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα.
Επιπλέον η κοιλιακή περιοχή είναι το κέντρο του σώματος οπότε οποιοδήποτε μπλοκάρισμα εντός της περιοχής αυτής προκαλεί διαταραχή της ροής της ζωτικής ενέργειας σε ολόκληρο σώμα.
Ακόμα γνωρίζουμε όλοι τη σημασία του ομφαλού ή "αφαλού", μέσω του οποίου τρεφόμασταν ως έμβρυα στη κοιλιά της μητέρας μας με όλη αυτή την ευαίσθητη και τόσο σημαντική περιοχή έρχεται να ασχοληθεί το Chi Nei Tsang.
Πρόκειται για μια τεχνική μάλαξης που προέρχεται από τους κινέζους ταοϊστές και έχει σαν στόχο την επαναφορά της ευεξίας και της χαράς μέσω της χαλάρωσης της κοιλικακής περιοχής και των εσωτερικών οργάνων της  όπου όπως λέγεται, εδράζουν όλες οι "μνήμες" συναισθημάτων μας.
Το Chi Nei Tsang μετά την εξαφάνισή  του από την κίνα με την πολιτιστική επανάσταση, έφτασε στη δύση μέσω του Chi Kung Master Mantac Chia
Παρόλο που σαν τεχνική επικεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και τα εσωτερικά όργανα, στην πράξη η εφαρμογή του έχει αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα καθώς και στις νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές όψεις της κάθε προσωπικότητας. Αυτή άλλλωστε η ολιστική προσέγγιση της τεχνικής του Chi Nei Tsang το έφερε στην κορυφή της κατάταξης ως "ανώτατη θεραπευτική τεχνική" τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη και την Αμερική. Στη χώρα μας μόλις αρχίζει και γίνεται γνωστό και προκαλεί μεγάλη έκπληξη με τα πολλαπλά ευεργετήματα που προσφέρει. Ο Gilles Marin, διευθυντής του ινστιτούτου Chi Nei Tsang του Berkeley της Καλιφόρνια, μας λέει χαρακτηριστικά: "Μαλάσσοντας το παχύ έντερο μπορούμε να ανακουφίσουμε κάποιον από όλα τα αρνητικά συναισθηματικά φορτία, μαλάσσοντας το στομάχι μπορούμε να απαλλαγούμε από  το άγχος, μαλάσσοντας το συκώτι και τη χολή σε συνδυασμό με βαθιές αναπνοές μπορουμε να διώξουμε την αρνητική σκέψη και τη χρόνια συγκέντρωση θυμού. "
Αναλυτικότερα τα ευεργετήματα του Chi Nei Tsang είναι τα ακόλουθα:
1.     Αποτοξίνωση - με τις μαλάξεις του Chi Nei Tsang βοηθάμε να απελεθευρωθούν οι στάσιμες ενέργειες από το σώμα, βελτιώνοντας έτσι και διεγείροντας το λεμφικό, πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνεται η αντίσταση του οργανισμού κατά των ασθενειών. Έχει επίσης παρατηρηθεί η γρήγορη ανάρρωση ασθενών μετά από μία χειρουργική επέμβαση.
2.     Αναδόμηση και ενδυνάμωση του σώματος - επειδή απευθύνεται στην δομή και τη θέση των  εσωτερικών οργάνων , βοηθάει στην διέγερση και στην σωστότερη λειτουργεία αυτών και ταυτόχρονα στη διόρθωση των προβλημάτων της στάσης του σώματος που προέρχονται από ανισσοροπίες των εσωτερικών οργάνων. Έτσι το Chi Nei Tsang είναι πολύ αποτελεσματικό σε χρόνιους πόνους της πλάτης, του αυχένα, των ώμων, καθώς και σε προβλήματα που σχετίζονται με τη μη σωστή ευθυγράμμιση των κάτω άκρων. 
Συνοψίζοντας το Chi Nei Tsang αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση θεραπείας ολιστικής προσέγγισης με πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο στο σωματικό όσο και στο συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου