Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ...


Οι αραβικές πίτες όταν παρασκευάζονται με θρεπτική γέμιση αποτελούν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στο συνηθισμένο σάντουιτς για το κολατσιό του παιδιού σας και όχι μόνο. Δοκιμάστε αυτό το νόστιμο μίγμα τόνου που μπορείτε να ετοιμάσετε από την προηγούμενη νύχτα.


Θα χρειαστούμε:
2 βρασμένα αυγά
200g τόνο σε ελαιόλαδο
100g καλαμπόκι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
αλάτι και πιπέρι (το πιπέρι είναι προαιρετικό)
μερικά φύλλα μαρούλι
2 μεγάλες αραβικές πίτες
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 7 με 8 λεπτά (το ασπράδι πρέπει να είναι στερεό). Κρυώνουμε τα αυγά κάτω από κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε το λάδι από την κονσέρβα του τόνου και αναμιγνύουμε τον τόνο με το καλαμπόκι, τη μαγιονέζα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αυγά και το μαρούλι και προσθέτουμε τα στο μίγμα του τόνου, ανακατώνοντας καλά. 
Κόβουμε τις αραβικές πίτες στη μέση, για να δημιουργηθούν 4 πίτες και μοιράζουμε το μίγμα. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε μέχρι το πρωί στο ψυγείο.
Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 
Φυσικά μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να συνθέσει λιχουδιές με βάση τις δικές μας προτιμήσεις. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου