Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ...


Οι ομελέτες είναι αγαπητές από όλους μας και τρώγονται ζεστές και κρύες. Θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε μια ομελέτα για βραδινό και να τυλίξουμε ένα ή παραπάνω κομμάτια σε  αλουμινόχαρτο. Διατηρούμαι στο ψυγείο για την επόμενη μέρα. Αποτελεί ιδανικό κολατσιό για το σχολείο!


Θα χρειαστούμε:
100γρ. πατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο  
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι σε κύβους
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, σε κύβους
4 αυγά
1 κ.σ. γάλα  
2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας
Αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κολοκυθάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πατάτες. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το τυρί παρμεζάνας και το αλατοπίπερο. Χύνουμε το μίγμα αυγών πάνω από τα λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Όταν η ομελέτα κρυώσει, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μερίδες και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να μαγειρέψουμε την ομελέτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας προσωπικές γεύσεις, ακολουθώντας τη βασική συνταγή και προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά της προτίμησής μας.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου