Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ...



Λίγα λόγια για τα υλικά μας:

Το δαφνέλαιο είναι ένα εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, το οποίο προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας. Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες θρέφει και δυναμώνει την τρίχα και δίνει φυσική λάμψη στα μαλλιά.
Το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο, όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα μαλλιών έχει παρόμοιες ιδιότητες.
Και τέλος, το καστορέλαιο αποτελεί έλαιο φυτικής προέλευσης, μην πάει αλλού το μυαλό σας, με καταπληκτικές ιδιότητες αναδόμησης και ενυδάτωσης της τρίχας.
Για την παρασκευή της μάσκας μας χρησιμοποιούμε: 1/3 δαφνέλαιο, 1/3 ελαιόλαδο και 1/3 καστορέλαιο. Αναμειγνύουμε όλα αυτά τα «μαγικά» έλαια σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για ένα εικοσιτετράωρο, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Πως την χρησιμοποιούμε: Μια ώρα πριν το λούσιμο των μαλλιών μας απλώνουμε το μείγμα χωρίστρα-χωρίστρα στο τριχωτό της κεφαλής μας, χτενίζουμε για να πάει παντού και βάζουμε και στις άκρες των μαλλιών μας. Για μεγαλύτερη απορρόφηση των στοιχείων τυλίγουμε τα μαλλιά με για ζεστή πετσέτα. Πολλοί χρησιμοποιούν πλαστική μεμβράνη, αλλά δεν το συστήνω, διότι μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Μένουμε έτσι για μια ώρα, λουζόμαστε δύο φορές και τέλος ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό. Αυτό βοηθάει στην εξωτερική ενυδάτωση της τρίχας.
Η μάσκα αυτή κάνει μικρά θαύματα όταν έχουμε ξηροδερμία, φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, τριχόπτωση και καλό είναι να χρησιμοποιείται μια φορά την εβδομάδα.
Καλή μας περιποίηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου