Είναι απλή, γρήγορη,πεντανόστιμη και
θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
• 250γρ. βούτυρο
• 2,5 κούπες ζάχαρη
• 8 κ.σ. κακάο σε σκόνη
• 1 κούπα νερό
• 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 4 βανίλιες
• 5 αυγά
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι. Κρατάμε χωριστά 1 κούπα από το σιρόπι αυτό για το τέλος.
Στο υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο της σοκολατόπιτας, την χαράσσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε.
Μυστικό: μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παντεσπάνι για τούρτα. Απλά ψήστε τη δόση αυτή σε 2 ταψιά και αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει...
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου