Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ενδυναμώστε σώμα και νου...με tai chi!


Το tai chi είναι μια παραδοσιακή κινεζική πολεμική τέχνη, η οποία επιδρά θετικά τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Έχει χαρακτηριστεί ως ενεργειακός χορός, διαλογισμός σε κίνηση, πάλη σκιών, ολιστική θεραπευτική άσκηση, ήπια πολεμική τέχνη. 


Συνδυάζει βαθιές αναπνοές και απαλές κινήσεις για να αυξηθούν τα επίπεδα χαλάρωσης και ανήκει στις «εσωτερικές πολεμικές τέχνες». Η φιλοσοφία του στηρίζεται πάνω στις αρχές του yin και του yang, τις δυο αντίθετες δυνάμεις. Οι ασκήσεις του τάι τσι είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο νου να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Η κάθε του κίνηση είναι και μια τεχνική αυτοάμυνας. Κατά την εξάσκηση ο νους είναι ήρεμος, αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση. Τις κινήσεις αυτές τις μαθαίνετε στο διάστημα κάποιας χρονικής περιόδου, παρακολουθώντας τακτικά μαθήματα. Αργότερα η βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει διόρθωση αυτών των κινήσεων για αρκετό χρόνο ώστε να ανοίξει και να καλλιεργηθεί η εσωτερική ενέργεια που στα κινέζικα ονομάζεται τσι. 

Βοηθάει στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας.Στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.Στο άνοιγμα της αναπνοής.Στην ανακούφιση των κλειδώσεων.Στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.Στην βελτίωση της αναπαραγωγής των κυττάρων.Στην αϋπνία. Λειτουργεί σαν προληπτική άσκηση για διάφορες ασθένειες, όπως παθήσεις της καρδιάς, διαβήτης τύπου 2, αρθρίτιδες. Αναπτύσσει την υπομονή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Προσφέρει ελαστικότητα και ευλυγισία στο σώμα.Ρυθμίζει και συντονίζει όλα τα συστήματα στο ανθρώπινο σώμα, βελτιώνοντας την χώνεψη, την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος. Μειώνει τις διάφορες διαταραχές που συσχετίζονται με το άγχος. Βελτιώνει την κατάσταση των οστών, των αρθρώσεων και των μυών χωρίς να προκαλείται καταπόνηση. Δυναμώνει τα πόδια και τους κοιλιακούς. Ενθαρρύνει την ισορροπία, τη συγκέντρωση, την ευκαμψία και τον συντονισμό των κινήσεων. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης  επιτυγχάνοντας μακροζωία.

Απευθύνεται σε όλους, γιατί ενώ γυμνάζει συνολικά το σώμα δεν προκαλεί φθορές στους ευαίσθητους ιστούς του. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια συνεδρία tai chi νιώθετε μια αίσθηση χαλάρωσης, αναζωογόνησης, ευεξίας και πληρότητας. 
                                                                                                               Πηγές:http://www.omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου