Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΙΩΝ...

Τελευταία κυκλοφορούν κάποια e-mails σχετικά με τη χρήση κρεμμυδιών για τη αποτροπή της εκδήλωσης ή την πρόληψη των συμπτωμάτων της γρίπης. Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψη. Κάποιοι δηλώνουν ό,τι πρόκειται για αναξιόπιστα στοιχεία. Ακόμη και έτσι να είναι, δεν ξέρω κανέναν που να έχασε τη ζωή του τρώγοντας κρεμμυδόσουπα… 


Τα γιατροσόφια που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες οι γιαγιάδες μας επιβεβαιώνονται τώρα από όλους, σύγχρονους επιστήμονες μέχρι εναλλακτικούς γιατρούς. Τα κρεμμύδια μπορούν να προλαμβάνουν την εκδήλωση της κοινής γρίπης ή να ανακουφίζουν από τα συμπτώματά της. Και σε μια εποχή όπου πολλοί από εμάς ενδέχεται να περάσουν την γρίπη, η παρασκευή ζωμού κρεμμυδιών δείχνει να είναι μια καλή πρακτική.

Η γνώση ότι τα κρεμμύδια μπορούν να αποτρέψουν την ασθένεια μέσω των δραστικών θεραπευτικών ιδιοτήτων τους ανάγεται στα βάθη των αιώνων. Από τα αρχαία χρόνια η αγιουρβεδική  και η κινεζική ιατρική σέβονταν τα  κρεμμύδια για τις αντιφλεγμονώδεις και τις αποσυμφορητικές τους ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες έτριβαν κρεμμύδια σε πονεμένους μύες και οι αυτόχθονες της Αμερικής τα χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.
Μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει ότι το κρεμμύδι συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης, όπως του βήχα, του μπουκώματος, των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και της βρογχίτιδας. Σε κάποιες παραδόσεις μάλιστα συστήνουν την τοποθέτηση κομμένων κρεμμυδιών δίπλα στο κρεβάτι τη νύχτα ή ακόμα και διάσπαρτα μέσα στο σπίτι, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της γρίπης.
Η θεωρία ισχυρίζεται ότι το ωμό κρεμμύδι απορροφάει τα μικρόβια που βρίσκονται στον αέρα, εμποδίζοντάς τα να εισέρθουν στο σώμα. Αν και, πρέπει να σημειωθεί, ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να κολλήσει κάποιος τη γρίπη, είναι να έρθει σε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες ή ανθρώπους. Για το λόγο αυτό πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πάντα πριν από το φαγητό.
Έτσι, εάν αισθάνεστε να σας γυροφέρνει κάποιο κρυολόγημα ή η γρίπη, παρασκευάστε ένα μεγάλο δοχείο της σούπας που ακολουθεί:
 3 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια
 3 σκελίδες σκόρδο
 ¼ του φλιτζανιού φρέσκια, ψιλοκομμένη ρίγανη
 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
 αλάτι όσο χρειάζεται (όλα τα υλικά να είναι κατά προτίμηση βιολογικά)
Εκτέλεση: Κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Καταναλώστε τη ζεστή σούπα και επιτρέψτε στη θερμοκρασία του σώματος να αυξηθεί αρκετά ώστε να προκληθεί ήπια εφίδρωση.
Πώς να χρησιμοποιήστε τα κρεμμύδια στο σπίτι και στο χώρο εργασίας; Κόψτε φρέσκα κρεμμύδια στα 4, τοποθετήστε σε πιάτα και μοιράστε τα σε όλο το σπίτι, το γραφείο και τα υπνοδωμάτια για να απορροφήσουν τυχόν επιβλαβείς οργανισμούς που αιωρούνται στον αέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου της γρίπης. Αντικαταστήστε με φρέσκο κρεμμύδι κάθε 2 ημέρες ή όταν τα κρεμμύδια χάσουν την οσμή τους ή αποχρωματιστούν.
Ένα άλλο γιατροσόφι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι είναι να «φορέσουμε» μια μεγάλη ροδέλα κρεμμυδιού μέσα σε μια κάλτσα πριν πέσουμε για ύπνο και να την αφαιρέσουμε το πρωί. Το κρεμμύδι σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν αυτοκόλλητο αποτοξίνωσης (detox foot pad). Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα γρίπης κάντε το αυτό κάθε βράδυ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου