Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ; ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ...



Το decoupage είναι μια τεχνική διακόσμησης αντικειμένων. Οι δυνατότητες που έχουμε με την τεχνική αυτή είναι απεριόριστες. Επικολλούμε χρωματιστά κομμάτια χαρτιού πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ενισχύοντας το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε με τη χρήση ειδικών χρωματικών τεχνοτροπιών, ακόμα και φύλλων χρυσού. Επιλέγουμε ένα αντικείμενο όπως για παράδειγμα ένα μικρό κουτί ή μέρος ενός επίπλου, το οποίο στη συνέχεια καλύπτουμε είτε με διάφορα αποκόμματα, είτε με ειδικά χαρτιά για decoupage. Χρησιμοποιώντας ειδικό βερνίκι «σφραγίζουμε» το χαρτί - συνήθως με πολλαπλές στρώσεις - ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια (χωρίς να φαίνεται ότι κολλήσαμε κάτι) και το αποτέλεσμα να μοιάζει με ζωγραφική ή ψηφιδωτό. 
Μπορούμε να κάνουμε decoupage επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλουμε, όπως έπιπλα, κεραμικά ή γυάλινα αντικείμενακορνίζες, καθρέπτες, παλιά παπούτσια ή τσάντες, κοσμήματα και σε οτιδήποτε θέλουμε να δώσουμε νέο χρώμα και στιλ. 
Οι εικόνες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το decoupage μπορούν να προέρχονται από εφημερίδες, περιοδικά, καταλόγους, βιβλία, χαρτιά περιτυλίγματος, χαρτοπετσέτες, ευχετήριες κάρτες, υφάσματα, φωτογραφίες, ειδικά χαρτιά και πολλά άλλα. Για να κόψουμε τις εικόνες χρησιμοποιούμε ψαλίδι ή ένα ειδικό κοπίδι. Στην επικόλληση τις εικόνας λειτουργεί καλύτερα η κλασική λευκή κόλλα, αραιωμένη με λίγο νερό και με τη χρήση ενός πινέλου. Όταν αυτή στεγνώσει βάζουμε το στεγανωτικό (sealer) που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα ειδών χειροτεχνίας. Εναλλακτικά κάποιοι χρησιμοποιούν ασπράδι αβγού.
Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για όλα όσα διαβάσατε, παρακολουθήσετε το παρακάτω βιντεάκι!



2 σχόλια:

  1. τέλειο ! ! !
    μου αρέσουν πάρα πολύ όσα αναρτάς ! ! !
    μου δίνουν αίσθηση ''πράσινης'' έμπνευσης! !
    πάντα διαβάζω τι έχεις ανεβάσει ! !

    συγχαρητήρια ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαίρομαι πολύ που το ακούω...κι ακόμα δεν έχεις δει τίποτα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή