Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά!

Στήνω αυτό το blog και όλα μου φαίνονται απελπιστικά δυσνόητα, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Όπως είπε και η κα. Ελεονόρα Ρούζβελτ: "Κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει". Στη συγκεκριμένη περίσταση το ρήμα "τρομάζει" θα το αντικαταστήσω με το "δυσκολεύει".
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό το νέο ταξίδι...

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

H ΚΡΙΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


Με γενναίες εκπτώσεις και προσφορές οι εκδότες προσπαθούν να αναθερμάνουν την αγορά του βιβλίου που πλήττεται όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, από τη μείωση της κατανάλωσης.


Η οικονομική κρίση αρχίζει να ρίχνει χαμηλά τις τιμές των βιβλίων, καθώς οι εκδότες φαίνεται ότι αρχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Οι πρώτες ειδήσεις για εκπτώσεις μας έρχονται από τις εκδόσεις Διάπλαση, Ωκεανίδα και Μεταίχμιο. 

Οι δύο πρώτοι εκδοτικοί οίκοι μειώνουν δραστικά τις τιμές τους σε επιλεγμένους τίτλους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε βιβλιοφάγους να βρουν βιβλία που δεν ξεπερνούν σε κόστος τα πέντε ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων (Εκδόσεις Διάπλαση Ζωοδόχου Πηγής 2-4, Αθήνα τηλ. 2103808445) και (Εκδόσεις Ωκεανίδα Σολωμού 25, Αθήνα τηλ. 2103827341), καθημερινά αλλά και το Σάββατο από τις 09:00 ως τις 16:00.
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο από την άλλη πλευρά έχουν ανακοινώσει εκπτώσεις που φτάνουν το 50% , ενώ παράλληλα καθιερώνουν και μια νέα σειρά βιβλίων σε χαμηλή τιμή (στο εξωτερικό ανάλογες προσπάθειες υπάρχουν με τις λεγόμενες εκδόσεις τσέπης). Η νέα αυτή σειρά του Μεταίχμιου εγκαινιάζεται με δύο αστυνομικά, το θρυλικό «Γεράκι της Μάλτας» του Ντάσιελ Χάμετ και το νοσταλγικό μυθιστόρημα «Οι βατσιμάνηδες της Μασσαλίας» του Ζαν-Κλωντ Ιζζό, έργα ιδιαιτέρως δημοφιλή στους αναγνώστες. Κάθε μήνα θα κυκλοφορούν δύο με τέσσερα βιβλία με την ένδειξη «χαμηλή τιμή», τα οποία θα είναι 40-50% φθηνότερα από τις αρχικές αντίστοιχες εκδόσεις. Τον Φεβρουάριο αναμένουμε να προστεθούν στη σειρά δύο ακόμη τίτλοι: η «Βρόμικη τριλογία της Αβάνας» , το έργο που καθιέρωσε τον συγγραφέα του, Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, ως τον νέο Μπουκόφσκι της Καραϊβικής, και «Το ροτβάιλερ» της βαρόνης του αστυνομικού στη Βρετανία, Ρουθ Ρέντελ.
                                                                                                                             Πηγή: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου